Get a custom Q13 forecast and severe weather alerts in your inbox

After months of renovation work, the Space Needle is looking different

This is an archived article and the information in the article may be outdated. Please look at the time stamp on the story to see when it was last updated.

SEATTLE -- We are getting our first look at the Space Needle, after a few months of renovation work.

The goal is to preserve the tower while also revamping the restaurant and improving the observation deck.

It's still an active construction zone at the Needle. But the first phase of all this construction is expected to be done by May.

Visitors will be able to enjoy the full glass experience by this summer.

"A lot what we are doing is adding transparency," said Karen Olson, chief marketing officer for the Space Needle. "Just glass where there were barrier walls. Even at the restaurant level."

Olson said they replaced the floor in the restaurant with a first-of-its-kind glass floor.

"We think the intent of the Space Needle was so you could see thrilling views of the Pacific Northwest and adding glass everywhere will give people that thrilling view," Olson added.

You can still visit the Space Needle. The observation deck is open during construction.

Notice: you are using an outdated browser. Microsoft does not recommend using IE as your default browser. Some features on this website, like video and images, might not work properly. For the best experience, please upgrade your browser.